Referensobjekt

Floraskolan

Låt oss presentera Gardinstudions största projekt någonsin – Floraskolan!

Hit har vi levererat över 260 solskydd och 280 akustikplattor till tak och väggar, samt akustiktyger till deras musiksal.

I de fönster som vi har satt upp mörkgråa rullgardiner med EnviroScreen® har Arkitektbyrån MAF Arkitektkontor tänkt helt rätt i val av en teknisk väv. Arkitekten har valt en väv som håller värmen ute, vilket bidrar till svalare lokaler och gör det mer energieffektivt. Denna väv tar även bort bländade solljus samtidigt som du kan se ut genom den.

Vita plisségardiner har satts upp i kurator- och undersökningsrummet för att få insynsskydd men ändå släppa in ljuset. Medan arkitekten valde mörkläggande plissé till Forumsalen för att de ska kunna se bra på projektorn.

I musikrummet på Floraskolan har vi även satt upp svarta ljudabsorberande dimout och ett mer skirt ljudabsorberande tyg i den stora musiksalen där längderna är 11, 12 och 17 meter breda. Perfekt för att dämpa ljudet från alla instrument!

Vi har även satt upp 180 stycken takplattor från leverantören Akustikmiljö och 106 väggplattor från leverantören Kurage. Allt tyg heter Camira.